Bihar megyében

2020.09.04. 16:44

Minden diák és tanár kap maszkot iskolakezdésre

Fotó: Illusztráció

Ioan Mang tanácselnökjelölt kezdeményezésére a Bihar Megyei Tanács megoldotta az iskolák maszkproblémáját. A Bihar Megyei Tanács 100.000 darab újrahasználható pamut-maszkot vásárolt, a maszkok kívül redőzöttek, belül pedig gézzel van ellátva. A maszkokat Bihar megyei iskolák között osztják szét, a diákok és tanárok számára, kivételt képeznek a váradi tanintézmények.

,,Minden diák és tanár két maszkot kap ingyen a Bihar Megyei Tanácstól, hogy megfelelően tudjanak védekezni a koronvírus ellen. Azt szeretnénk, hogy minden diák és tanár biztonságban érezze magát. Tulajdonképpen megtettük azt, amire a kormány nem volt képes: maszkot biztosítunk már a tanév első napjától kezdődően. Reméljük, hogy a váradi önkormányzat megteszi ugyanezt. A PSD tanácsosainak kezdeményezésére az augusztus 28-i helyi tanácsülésen elfogadták a költségvetés-kiigazitást, hogy a váradi önkormányzat megfelelő védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket tudjon biztosítani a váradi iskolák számára” – fejtette ki Ioan Mang.

A maszkokat a Bihar Megyei Tanács szeptember 10-én kezdi kiosztani a megyében. A maszkokat az Bihar-Hajdú-Bihar Eurórégió Alapítványon keresztül vásárolta meg, darabja 1,7 lej volt, tehát a 100 ezer maszk 170.000 lejbe került.

Ioan Mang megjegyezte, hogy míg ők az újrahasználható maszkokat 1,7 lejért vásárolták, addig a váradi önkormányzat az egyszerhasználatos maszkokat 1,5 lejért árulta az adófizetőknek.

Címkék#Maszk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában