Magyarországon is valós továbbtanulási alternatívát jelent a Sapientia EMTE

Magyarországon is valós továbbtanulási alternatívát jelent a Sapientia EMTE
Népszerűnek bizonyult a Sapientia EMTE standja a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, ahol évről-évre nagyobb az érdeklődés az egyetem képzései iránt. A 2019. január 10-12. között tartott rendezvényen mintegy 50 felsőoktatási intézmény és több mint 52 ezer látogató vett részt.


Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a továbbtanulni szándékozók mellett a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is fontos, egyedülálló lehetőséget jelent, hiszen egy színtéren értesülhetnek a szakmai újításokról, módszerekről. Különböző előadások keretein belül tájékozódhatnak a magyar felsőoktatás jövőjéről, valamint a kiállítók képviselőivel beszélgetve alkalmuk nyílhat elképzeléseiket közös útra terelni.

A standunknál megforduló diákok, szülők jelentős hányada jórészt ismerte a Sapientia EMTE oktatási kínálatát, számos diák erdélyi kötődésével indokolta egyetemünk iránti érdeklődését. A Sapientia munkatársainak feltett konkrét kérdések jelentős része a tandíjas és tandíjmentes helyek számára, a lakhatási körülményekre, a felvételi kritériumokra és a jövőben indítandó képzéseinkre vonatkoztak. A visszajelzések szerint az egyetem vonzerejét az oktatási kínálaton túl a jóval egyszerűbb felvételi eljárás, illetve a megfizethetőbb tandíjak jelentik. A legnagyobb érdeklődés a filmművészet, fotóművészet, média szak, a műszaki, valamint a környezettudományi képzéseink iránt mutatkozott.

A Sapientia EMTE-n jelenleg közel harminc magyarországi hallgató tanul.

 

Sólyom István

PR-felelős, Sapientia EMTE