Magyarországi és határon túli fiatal filmeseknek hirdet pályázatot a Madiawave

Magyarországi és határon túli fiatal filmeseknek hirdet pályázatot a Madiawave
Magyarországi és határon túli fiatal magyar filmeseknek hirdet pályázatot a 27. Tartóshullám – Mediawave Együttlét fesztivál, amelyet április 27. és május 1. között rendeznek a komáromi Monostori Erődben.

Pályázni lehet rövidfilmek, kisjáték-, kísérleti és dokumentumfilmek leírásával, szinopszissal és treatmenttel. A beküldött anyag nem haladhatja meg az öt oldalt, és tartalmaznia kell a megvalósítás technikai igényeit is – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
Mint írják, a Mediawave idei hívószava a megÚJULÁS / reFORMÁCIÓ, a versenybe nevezett filmek és az egyéb programok e témakörbe tartozó események mentén zajlanak. A szervezők arra kérik a pályázókat, hogy vegyék figyelembe ajánlott témaként a tágan értelmezhető reformáció tematikát.
A pályázatra beérkező anyagok közül egy előzsűri javaslata alapján öt pályázónak lehetősége nyílik arra, hogy a fesztivál szakmai programjának keretében részletesen ismertesse tervét.
A pályázatok beküldői tervük megvalósíthatósága érdekében részt vehetnek a Mediawave nyári táborának filmes workshopján is, amelyet Somogyfajszon tartanak július 15. és 22. között, de lehetőséget kínálnak produceri közreműködéssel a Média Mecenatúra pályázatain való részvételre is. A pályázatokat viol@mediawave.hu email címre várják a szervezők.

(MTI)

Címkék: ,