ünnepi dallamok

2020.12.22. 15:48

Karácsonyi dalok Európáért címmel mutat be koncertfilmet az M5

Három nép – a magyar, a lengyel és a ruszin nép – vallásos karácsonyi népi énekei hangzanak el mai feldolgozásban.

Nagyvárad, 2016. június 20. Petrás Mária népdalénekes Muzsikás együttessel közös koncerten adnak a Szent László-napok nyitógáláján a Nagyváradi Állami Filharmónia koncerttermében 2016. június 20-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Karácsonyi dalok Európáért címmel mutatnak be karácsonyi koncertfilmet Angelika Korszynska-Górny lengyel zeneszerző Három nemzet karácsonya című lemezéből vasárnap 13.40-kor az M5 csatornán, valamint a Képmás Magazin felületein.

A filmben a három nép – a magyar, a lengyel és a ruszin nép – vallásos karácsonyi népi énekei hangzanak el mai feldolgozásban. A dalokat Angelika Korszynska-Górny tizenkét tagú lengyel zenekara kíséri – közölte a program kommunikációjával foglalkozó cég.

A magyarországi bemutatón vendégként Petrás Mária erdélyi csángó népdalénekes, valamint Varga Gabriella színművész is énekel. A dalok között Szent II. János Pál pápa és Esterházy János gondolatai hangzanak el Európáért és Közép-Európáért, Varga Gabriella és Trill Zsolt tolmácsolásában. A karácsonyi koncertfilm rendezője Csányi János Jászai Mari-díjas rendező, producer.

Az Angelika Korszynska-Górny lengyel zeneszerző Három nemzet karácsonya művét alapul vevő karácsonyi koncertfilm helyszíne az egri Páduai Szent Antal-templom. Az ünnepi filmet vasárnap 13.40-kor mutatják be az M5 csatornán, valamint a Képmás Magazin felületein.

A koncert Angelika Korszynska-Górny kárpátaljai magyar-ukrán származású, Lengyelországban élő lengyel zeneszerző Három nemzet karácsonya című lemezének bővített feldolgozása.

Borítókép: Petrás Mária népdalénekes Muzsikás együttessel közös koncerten adnak a Szent László-napok nyitógáláján a Nagyváradi Állami Filharmónia koncerttermében 2016. június 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában