Magyarország

2007.11.06. 14:10

Szeméremsértő a bíróság előtt

<p>Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bíróság dr. Fázsi László fellebbviteli büntetőtanácsa kedd délelőtt szeméremsértés vétségének ügyében tart tárgyalást, miután a vádlott férfi és védője a korábban elsőfokon kihirdetett Nyíregyházi Városi Bíróság elsőfokú ítélete ellen fellebbezést nyújtott be enyhítés végett. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/szemerem-elleni-eroszak-az-iskolakban/cn/szon-news-km_01-20070522-043126"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/sysres/sites/szon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><STRONG>Szemérem elleni erőszak az iskolákban</STRONG></A></p>

12:00: Megszületett az ítélet

A megyei bíróság másodfokon helybenhagyta a hat hónap fogházbüntetést egy évre felfüggesztve azzal a változtatással, hogy elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét egy évre, valamit elrendelte azt, hogy a kérdéses intézményt ötven méternél nem közelítheti meg egy éven keresztül.

Természetesen a pártfotó felügyelő ezt is ellenőrizni fogja. Az ítélet jogerős.

Alig egy hónappal hozott hasonló ügyben ítéletet a megyei bíróság, akkor a vádlottat két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte.

10:33: Az elsőfokon eljáró Nyíregyházi Városi Bíróság korábban a vádlott Cs. Róbertet hat hónap fogházbüntetésre ítélte, végrehajtásában egy évre felfüggesztve.

A vádlott és védője a fellebbviteli büntetőtanács előtt fenntartotta az elsősoron felmentés, másodsoron enyhítés iránti kérelmet arra hivatkozva, hogy szellemileg erősen korlátozott a vádlott.

A másodfokú bíróság felülbírálja a vádlott és védője kérelmét, hamarosan kiderül: felmentik-e a vádlottat vagy esetleg enyhítenek-e az elsőfokon hozott büntetés mértékén.

Tényállás:

2007. február elején a vádlott Nyíregyháza egyik szakközépiskolájának a kollégiumi bejárata előtt felhívta magára a diáklányok figyelmét, majd önkielégítést végzett. Nem először csinált már ilyesmit.

9:40: Az ügyben várhatóan jogerős ítéletet hoz a másodfokú bíróság. Részletek később.

Kapcsolódó cikkek:

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!