Magyarország

2007.10.23. 08:23

Lezárják a fél várost

<p>Budapest - Számos útlezárással, parkolási tilalommal találkozhatnak az autósok kedden, az 1956-os forradalom 51. évfordulóján a különféle rendezvények miatt.</p>

A legnagyobb korlátozások délutánra várhatók, amikor a Fidesz tart nagygyűlést a belvárosban. Az ünnepségek miatt a BKV több járata is módosított útvonalon közlekedik majd.

A központi állami ünnepségek miatt már reggel 7 órától lezárják a rendőrök a Kossuth teret és a Vértanúk terét, délután 2 órától pedig a Dózsa György út egy részét. A Parlament körüli terekre csak délelőtt, a Hősök tere környékére viszont egészen az esti órákig nem lehet majd behajtani.

Az állami megemlékezések mellett a Fidesz délutáni nagygyűlése miatt lesznek még komoly korlátozások. A legnagyobb ellenzéki párt a rendezvényét az Astoriánál kezdi, a tömeg várhatóan a Rákóczi úton a Blaha Lujza térig ér majd. Így a környékre az Erzsébet hídtól kezdődően nem lehet majd behajtani kocsival. A szervezők ezután a nagygyűlésre érkezőkkel együtt átvonulnak a Terror Házához a Károly körúton, Deák Ferenc téren és a Bajcsy Zsilinszky úton keresztül. A rendőrök ezért ezeket az utcákat is lezárják az autósok elől a délutáni órákban, amíg a menet halad.

A két rendezvény miatt kell számítani a legnagyobb lezárásokra, ezen kívül még kisebb forgalomkorlátozások lesznek. Több motoros- és gyalogos vonulást is bejelentettek, ezek miatt csak rövidebb időszakokra zárnak majd le egyes utcákat, amíg a motorosok, vagy a felvonulók elhaladnak ott. Ezek több hidat is érintenek.

A lezárások mellett a parkolás is meg lesz tiltva a nagyobb rendezvények helyszínén. Arról, hogy pontosan hol nem lehet megállni mettől meddig, táblákról értesülhetnek az autósok. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a tilosban parkoló járműveket a környező utcákba szállítja el. Aki nem találja meg a kocsiját, az a 267-46-73-as budapesti telefonszámon érdeklődhet, hogy pontosan hová vihették.

Az egész nap tartó rendezvények miatt a BKV számos járata sem a megszokott útvonalon jár majd. A Kossuth téri állami ünnepségek alatt reggel fél 7 és dél között a 2-es villamosok csak a Roosevelt tér és a Havas utca között, a 70-es és a 78-as trolibuszok pedig csak a Honvéd utcáig szállítanak utasokat. A 15-ös autóbuszok módosított útvonalon közlekednek.

A Fidesz Astoriához tervezett rendezvénye és a vonulás miatt délután 1 óra és este 7 óra között már a BKV buszok sem hajthatnak be a Kossuth Lajos utcába az Astoria és a Ferenciek tere között. Ezért a 7-es, a gyors 7-es, a 73-as és a gyors 173-as buszok megosztva közlekednek, egyrészt a budai végállomások és Ferenciek tere között, másrészt a pesti végállomásoktól a Blaha Lujza térig. A 9-es, 78-as, 112-es és a 47-49-es villamospótlók pedig rövidebb úton járnak majd.

A vonatok kedden a vasárnapi menetrend szerint közlekednek, részletes információt az indulásokról a MÁV internetes, vagy a Mávdirekt kék számán - 06-40-49-49-49 - lehet megtudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!