Magyarország

2007.06.10. 13:15

Fidesz: Ne Hollandiába menjenek az egészségügyi döntéshozók

<p>A Gyurcsány-kormány egészségügyi ámokfutásának nevezte az elmúlt több mint két hónapot Molnár Ágnes, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Egészségügyi bizottság tagja.</p>

A politikus szerint a sorozatos botrányok megmutatják, hogy elhibázott és felelőtlen a kormány egészségügyi reformja. Szerinte az ágazatban fejetlenség, bizonytalanság és káosz van. Hozzátette: Horváth Ágnesnek nem Hollandiába kellene menni tapasztalatot gyűjteni, hanem a magyar kórházakba.

A kormány április 1-től vezette be az egészségügyi reform több elemét, köztük a kórház finanszírozási és beutalási rendet. Ennek éppen 70 napja vasárnap.

A politikus szerint április 1 óta akkora összeget vontak ki az egészségügyből, ami az ellehetetlenülés szélére sodorja az ágazatot - fogalmazott Molnár Ágnes. Szerinte őszre legalább 60-70 intézmény juthat csőd közeli állapotba.

Az egészségügyi politikus több esetre is utalt, amikor a betegek feltehetőleg később kaptak ellátást. Szerint ez azért van, mert: a betegek nem tudják, hogy kihez forduljanak, az orvosok nem tudják hova kell utalni a beteget, a mentők nem tudják, hogy hova kell szállítani a beteget, az intézmények pedig nem tudják, hogy elláthatják a beteget vagy nem.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!