Magyarország egyik legjobb galériája fogadja Alfalu képzőművészeit

Hargita Megye – Gyergyóalfalu nemcsak zord időjárásáról, hanem képzőművészeiről is híres Székelyföldön, ugyanis az elmúlt hetven évben a falu 13 alkotót adott a világnak.

A Hargita Megye Tanácsa által tavaly életműdíjjal kitüntetett Ambrus Imre nyitja meg a gyergyóalfalvi születésű művészek sorát, jelenleg Budapesten él. Az ő kezdeményezésére a neves Budapest Galéria meghívást intézett a nagyközség képzőművészeihez, felajánlva, hogy egy hónapos kiállítást szervez számukra a Galéria kiállítótermeiben Alfalu képzőművészei címmel.

A helyi szervezést, az alkotások összegyűjtését, a szállítást Hargita Megye Tanácsának Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központja vállalta fel, amely már régóta jól működő művészcsere-kapcsolatot bonyolít le évente a Budapest Galériával.

Az esemény kuriózumát és fontosságát mutatja az is, hogy a több mint száz alkotásból álló kiállítást György István, Gyergyóalfalu polgármestere és Péterfy László szobrászművész mellett Csomós Miklós, Budapest oktatási és kulturális főpolgármester-helyettese nyitja meg április 14-én 17 órakor a Galéria Lajos utca 158. szám alatt lévő kiállítótermeiben.

Kiállító művészek:

Ambrus Imre – festőművész
Balázs Barna  – festőművész

Balázs József – festőművész
Baróti Hunor – festőművész
Buzás András – festőművész
Ferenczi Tünde – textilművész
Horváth Levente – festőművész
Kiss Levente – szobrászművész
Kőrösi Antal – szobrászművész
Márton Árpád – festőművész
Sajgó Ilona – textilművész
Sövér Elek – festőművész
Vargyas Ildikó – festőművész

Támogatók:

Hargita Megye Tanácsa

Gyergyóalfalu Község Önkormányzata

Pallas-Akadémia Könyvkiadó és Könyvkereskedés