Magyaroké előadás Váradon

Magyaroké előadás Váradon
A csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes lépett fel Magyaroké című folklórműsorával április 27-én, szerdán este a váradi Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

A nagy sikerű érmihályfalvi szereplés után a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Nagyváradon is bemutatta Magyaroké című folklórműsorát szerdán este a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A szép számú váradi közönség is lelkesen fogadta az előadást, ami azt mutatta be, hogyan maradt meg, illetve hogyan alakult a magyar népzene és néptánc a szomszéd népek kultúrájának hatásai közepette. A műsorban mezőségi, szatmári, Küküllőmenti, széki, kalotaszegi, gyimesi táncokat mutatott be az együttes.

Turnéznak

Az érmihályfalvi és váradi folklórműsor is a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes kéthetes erdélyi és magyarországi turnéjának része, amely április 24. és május 6. között zajlik. A turné utolsó napján, május 6-án az együttes részt vesz Budapesten a Millenáris Parkban megszervezésre kerülő II. Székely Fesztiválon.