ERDON Helyi hírek

2007.06.27. 11:27

Munkanélküli segély

<p>A 2002/76-os törvény értelmében azok az iskolát végzett minimum 16 éves fiatalok, akik a diploma kézhezvételét követő 60 napon belül nem tudnak elhelyezkedni, munkanélküli segélyben és más, a Megyei Foglalkoztatási Ügynökség által kínált szolgáltatásokban részesülhetnek.</p>

A törvény értelmében munkanélkülinek számít az a személy, aki 60 napon belül nem talált munkát, és bejegyeztette magát a foglalkoztatási ügynökségen is. Ha 60 napon belül a személy nem jelentkezik munkanélkülinek, elveszti jogosultságát a segélyre.

Ugyancsak a fent említett törvény egy sor kedvezményt biztosít azoknak a cégeknek, akik friss diplomásokat foglalkoztatnak. Az alkalmazott végzettségének függvényében az alkalmazók a szakiskolát végzettek után az országos bruttó minimálbér 100%-át, a középiskolai vagy posztliceális végzettek után 120%-át, az egyetemet végzettek után pedig 150%-át kapják. A támogatás 12 hónapig jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!