Magyar válogatott – Sima győzelem San Marinóban

Magyar válogatott – Sima győzelem San Marinóban
A magyar válogatott 3-0-ra győzött San Marino vendégeként az Európa-bajnoki selejtezők keddi játéknapján.

 

A magyar válogatott így hét mérkőzés után 12 ponttal az E csoport harmadik helyén állnak. A magyarok legközelebb augusztus 10-én, Izland ellen játszik barátságos mérkőzést, majd szeptember 2-án Svédországot fogadja Európa-bajnoki selejtezőn.

San Marino-Magyarország 0-3 (0-1)

Serravalle, 1000 néző, v.: Pavle Radovanovic (montenegrói)

gólszerzők: Lipták (40.), Szabics (49.), Koman (83.)
sárga lap: Cervellini (29.), Alex Della Valle (73.), Berretti (75.), illetve Juhász (17.), Vanczák (65.)

Magyaror válogatott

Király Gábor – Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán (Pintér Ádám, 87.), Juhász Roland, Laczkó Zsolt – Elek Ákos – Koman Vladimir, Hajnal Tamás (Czvitkovics Péter, 71.), Dzsudzsák Balázs – Szabics Imre (Koltai Tamás, 84.), Németh Krisztián

Fölényben a magyar válogatott

Hatalmas fölényben futballozott a magyar válogatott az első félidőben. A csatársornak rengeteg helyzete volt, ám Szabics és Németh mindent elpuskázott, volt, amikor ketten vezették a kapusra a labdát, ám ezt sem sikerült megoldaniuk. A gólcsendet a 40. percben végül egy védő, Lipták törte meg, aki egy szöglet után bombázott a hazaiak kapujába.

A második játékrész gyors magyar góllal indult, a válogatottba öt év szünet után a luxemburgiak ellen, pénteken visszatért – és győztes gólt szerzett – Szabics fejelte a kapuba Dzsudzsák Balázs precíz beadását. A folytatásban is növelhette volna előnyét Egervári Sándor csapata, de rengeteg helyzetet elpuskáztak a játékosok, a 83. percben azonban Koman Vladimir távoli próbálkozása egy vendég védő kezének segítségével a hálóban landolt, ezzel pedig kialakult a végeredmény. A magyar válogatott csak amiatt bánkódhatnak, hogy Juhász begyűjtötte a második sárga lapját, így a svédek elleni, szeptemberi selejtezőn nem léphet majd pályára.

Egervári Sándor a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

“Elégedett vagyok a csapat játékával, az ellenfélnek nem volt komoly lehetősége. Lényegesen több gólhelyzetet sikerült kialakítanunk, mint a Luxemburg elleni pénteki összecsapáson, de az utolsó passzokban sokszor hibáztunk. Természetesen a svédek más játékerőt képviselnek, de ellenük is reménykedem egy jó eredményben.”

A csoport állása: 

1. Hollandia           6  6  –  –   21-5    18 
2. Svédország       6  5  –  1  20-6    15 
3. Magyarország 7  4  –  3  18-13  12 
4. Finnország        6  2  –  4  11-11   6 
5. Moldova            6  2  –  4   7- 9     6 
6. San Marino       7  –  –  7   0-33    0