Magyar TV–adók

Szatmár megye – A Romtelecom által nyújtott Dolce digitális TV–csomagban immár öt magyar adó is szerepel Szatmár megyében.

A tervek között szerepel, de egylőre telefonvonalon nem foghatók a Romtelecom digitális Tv–szolgáltató csomagjában, a Dolcéban szereplő tv–csatornák műsorai — nyilatkozta érdeklődésünkre Florian Variu mérnök, a Romtelecom Szatmár megyei fiókvállalatának igazgatója. Középtávú elképezléseik között viszont a megyét behálózó optikaikábel–hálózaton keresztül a telefon és internet mellett a a digitális műsorszórás is szerepel. A Dolcét egyelőre csak műholdvevő révén foghatja a megye lakossága,  amelynek alapcsomagjában mintegy ötven tv–adó, közttük a legtöbb hazai adó, kiegészítő csomagjaiban pedig további ötven tévécsatorna műsorai foghatók.

Beszerelés

Az elmúlt hetekben a Dolcéban helyet kapott egy, öt magyarországi adót tartalmazó kiegészítő csomag is, amely az ügyfelek részére 0,8 eurós pluszköltséget jelent. A csomag a magyarországi két közszolgálati televízió, az MTV1 és MTV 2 mellett a Duna Tv, az RTL Klub és a Film+ műsorait sugározza. A megye magyarsága most már két egymással versengő műsorszóró társaság ajánlata között választhat. A Dolce hozzáférhetőségét biztosító műszaki eszközöket a Romtelecom az RDS–hez hasonlóan szintén ingyenesen bocsátja az ügyfelek rendelkezésére, illetve szereli fel, bár a havi bérlet díja változik annak függvényében, hogy ügyfele–e valaki vagy sem, a Romtelecomnak.