Magyar szilveszter Belényesben

Magyar szilveszter Belényesben
Bihar megye – December 31-én este óévbúcsúztatóra gyülekezett a belényesvidéki magyar közösség: második alkalommal rendezték meg a “magyar szilvesztert”, melyet Belényes elöljárói is megtiszteltek.

 

 

Az óévbúcsúztató, újévköszöntő rendezvényen 140 fős társaság szórakozásáról gondoskodtak a szervezők. A gyülekező után hamar megkezdődött a tánc, és reggelig a köröstárkányi Royal együttes biztosítatta a talpalávalót. Éjfélkor Szigeti Ferenc magyarremetei református lelkipásztor mondott köszöntőt, majd pezsgőbontás után folytatodott a szórakozás. Éjjel 1 órakor került sor a már tavaly is megtartott RMDSZ-torta felvágásra, és hagyományhűen felhangzott a Himnusz is.

 

Kölcsönös tisztelet

 

Az eseményen tiszteletét tette Belényes polgármestere, Adrian Domocos és Gheorghe Costin alpolgármester is. Rövid felszólalásában Adrian Domocos polgármester méltatta a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló helyi magyar-román viszonyt, segítőkészséget és barátságot. A szervezők nevében Szarvadi Gyula köszönte meg a polgármester gesztusát, és az elöljárókkal közösen szelték fel az ünnepi tortát. Az eseményen az igényes szórakozás mellett összetartásból is jelesre vizsgázott a belényesvidéki magyarság.