Magyar-román fogyasztóvédelmi együttműködés

Magyar-román fogyasztóvédelmi együttműködésről írtak alá megállapodást hétfőn a Heves megyei Poroszlón. A már korábban, román oldalról megyei szinten működő együttműködés megújítását az tette szükségessé, hogy Romániában is regionálissá vált a fogyasztóvédelmi igazgatás.

Most az új kontraktust a szatmárnémeti központú regionális hatósággal kötötte meg az észak-magyarországi, és az észak-alföldi fogyasztóvédelmi hatóság. Pintér István, az egri központú Észak-magyarországi Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője elmondta: a dokumentum szerint a közös ellenőrzéseken túl folyamatosan áttekintik a két ország fogyasztóvédelmi jogszabályait és kölcsönösen tájékoztatják egymást a törvényi változásokról.

Ugyanez vonatkozik a piac-felügyeleti rendszer és a veszélyes anyagok ellenőrzésének jogi hátterére is. A kétnapos tanácskozás keretében, négy munkacsoportban máris közös ellenőrzéseket végeznek a Tisza-tó menti vendéglátóhelyeken a magyar és a román fogyasztóvédők – mondta Pintér István.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .