Magyar-román – Az MLSZ jelezte fellebbezési szándékát

Magyar-román – Az MLSZ jelezte fellebbezési szándékát
Hivatalosan is jelezte fellebbezési szándékát az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a nemzetközi szövetség (FIFA) által kiszabott büntetés ellen, amely szerint a válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania március 22-én a Románia elleni világbajnoki selejtezőjét.

 

Az MLSZ honlapjának szerdai híre szerint a szervezet megkapta a FIFA fegyelmi bizottságának hivatalos, 11 oldalas indoklását, amely részletesen taglalja az augusztusi, Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen történteket, hogy a találkozón a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel. Az MLSZ-re 40 ezer svájci frankos bírságot is kiszabtak.

A fegyelmi bizottság indoklásában utal a FIFA alapelveire, amelyek leszögezik: elfogadhatatlan, hogy nézők egy csoportja diszkriminatív, antiszemita módon nyilvánuljon meg egy sporteseményen.

Az MLSZ honlapján olvasható, hogy szövetség a legnagyobb körültekintéssel elkészített indoklással fordul a FIFA-hoz azért, hogy elérje a súlyos szankciók enyhítését, amelyet “néhány tucat ember szélsőséges, a futball, és a fair play szellemétől teljességgel idegen megnyilvánulása okozott.”

A zártkapus büntetés a szövetség szerint több tízezer rajongónak, valamint az MLSZ-nek is hatalmas erkölcsi, illetve anyagi kárt jelentene, éppen ezért tartja a szövetség aránytalannak és túlzónak a FIFA döntését.

A Magyar Labdarúgó Szövetségnek a szabályok szerint három napja van arra, hogy benyújtsa jogorvoslati eljárás iránti kérelmét a nemzetközi szövetség fellebbviteli bizottságához, majd további hét nap áll a rendelkezésére, hogy elkészítse a beadványát.

A csoportjában második magyar csapat március 22-én a budapesti Puskás Ferenc Stadionban fogadja a vele azonos pontszámmal álló, harmadik helyezett románokat.

Címkék: , ,