Időjárás

2019.12.02. 19:07

Országszerte hideg lesz a következő napokban

Országszerte hideg lesz az elkövetkező napokban, az éjszakai hőmérsékletek általában fagypont alatt lesznek, azonban december 7-e után enyhe felmelegedés várható, bővebb csapadékokra 10-e után kell számítani, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett, december 2-15. közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.

A Bánságban és a Körösök vidékén a nappali csúcshőmérsékletek 1 és 6 Celsius-fok között, az éjszakai minimumok pedig mínusz 6 és mínusz 1 között alakulnak a jelzett kéthetes időszak első hetében. A december 7-e és 10-e közötti felmelegedés nyomán 5-10 Celsius-fokig emelkednek a hőmérsékletek nappal, éjszakánként pedig 0 és 4 fok között alakulnak a minimumok. Az ezt követő napokban hőmérséklet-ingadozás lesz jellemző, a becslések szerint egyes napokon az ilyenkor megszokottnál enyhébb idő lesz. Vegyes csapadékra a jelzett időszak első napjaiban, illetve a második héten kell számítani.

Erdélyben is a mínuszok lesznek jellemzőek az időszak első napjaiban, reggelente és éjszakánként, a hőmérők higanyszála mínusz 8 fokig süllyed. A nappali maximumok 0 és 4 fok között alakulnak. A december 7-e és 10-e közötti felmelegedés időszakában nappal 4 és 8 Celsius-fok között, éjszaka mínusz 2 és 1 fok között alakulnak a hőmérsékletek. Ezt követően a jelzett időszak végéig a megszokottnál valamivel magasabb nappali hőmérsékletek várhatók. Az első hét elején havazások várhatók, a második héten szintén lehet csapadékra számítani.

A hegyvidéken -6 és -2 Celsius-fok között alakulnak a nappali, illetve -12 és -8 fok között az éjszakai hőmérsékletek az időszak elején. December 6-a és 10-e között emelkednek a nappali hőmérsékletek, 2 és 6 fok között alakulnak a maximumok, az éjszakai minimumok pedig -5 és -1 fok között. A jelzett időszak elején havazni fog a hegyekben, majd ismét, december 10-e után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!