Magyar ízek kóstolója a nagyváradi várban

Magyar ízek kóstolója a nagyváradi várban
A 2016. június 18–26. között sorra kerülő Szent László Napok keretében június 25-én, szombaton reggel 9 órakor rendhagyó főzőverseny veszi kezdetét a nagyváradi várban.

Az Magyar ízek kóstolója elnevezésű össznépi örömfőzés elmaradhatatlan programja a kulturális fesztiválnak. A főzőverseny nemcsak azok körében népszerű, akik gasztronómiai rátermettségüket szeretnék bemutatni, hanem az ínyenc falatokat kedvelő közönség körében is, mivel az elkészült ételeket egy jelképes összegért kiváltott Szent László-pénzérme fejében meg is lehet kóstolni. Szabályok nincsenek, de a szervezők szeretnék elérni, hogy minél több étek idézze Szent László korát, vagy ha minél többen használnának olyan hozzávalókat, fűszereket, amelyek a középkorban is elérhetőek voltak. A határ mindkét oldaláról, Magyarországról, Partiumból, Belső-Erdélyből, valamint Székelyföldről is várnak jelentkezőket, így reményeik szerint különböző tájegységek gasztronómiája is bemutatásra kerül.

A zsűri az elkészült ételek ízét, a korhűséget, a csapat fegyelmezettségét, illetve az egyedi ízesítést egyaránt díjazza. Érdeklődni és jelentkezni Búzás Annamáriánál lehet a buzasannamari@gmail.com címen vagy 0732–153–603-as telefonszámon.