Magyar és német tannyelvű felvételi helyek a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen

Magyar és német tannyelvű felvételi helyek a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen
A Babeș–Bolyai Tudományegyetem 164 tandíjmentes és 350 tandíjas helyet hirdetett meg a 2019. július 16. és 31. közötti felvételire azoknak a középiskolát végzett jelentkezőknek, akik német nyelven szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Alapképzésen a BBTE a 2019–2020-as egyetemi tanévben 9 német tannyelvű szakra várja a jelentkezőket, és további 5 német tannyelvű magiszteri képzésre. A felvételire meghirdetett ingyenes német nyelvű magiszteri helyek száma 69 és 119 tandíjas.

Több mint 1.100 tandíjmentes, és több mint 1.730 tandíjas alapképzős helyet hirdetett meg a BBTE azoknak a jelentkezőknek, akik a 72 magyar tannyelvű szak valamelyikére szeretnének felvételt nyerni. A felvételire meghirdetett ingyenes magyar tannyelvű magiszteri helyek száma 490 és 1000 tandíjas.

A középiskolát végzettek, de azok is, akik már befejezték alapképzéses tanulmányaikat, 2019. július 16-tól kezdődően iratkozhatnak a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Karaira.

A beiratkozási időszakra, a felvételi vizsgákra, az eredmények kifüggesztésére, a fellebbezések benyújtására, a helyek visszaigazolására, valamint a megmaradó helyek újraosztására vonatkozó tudnivalókat a BBTE egyes karai határozzák meg. Bővebb információkat az alábbi oldalakon lehet megtekinteni: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/ és http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/calendar/.

Címkék: , , ,