Magyar bosszú a bombariadó – állítja a Steaua tulajdonosa

A magyarok bosszúja a szerda éjjeli budapesti bombariadó – állítja Gigi Becali, a Steaua futballklub tulajdonosa, aki szerint valóban sértő az a magyarellenes felirat, amely a múlt csütörtöki Steaua-Újpest labdarúgó meccsen volt látható a bukaresti stadionban.

“Mindössze az este tudtam meg, mit is jelent az a szöveg, amiért annyira felháborodtak. Tényleg csúnya” – monda csütörtökön egy sporttelevízióban Becali, aki a nacionalista Nagy-Románia párt színeiben jutott európai parlamenti mandátumhoz a júliusi EP-választásokon.

Szerint mindössze ennek tulajdonítható az a bombariadó, ami miatt játékosai órákon keresztül voltak kénytelenek az utcán várakozni szerdáról csütörtökre virradó éjszaka Budapesten. “Természetes, hogy a magyarok reagáltak – mondta. – Ez mindössze bosszúállás.” A szabadszájúságáról ás magyarok iránti ellenszenvéről is ismert, juhászból lett dúsgazdag vállalkozó azonban úgy hiszi: a Steaua akkor is győz a csütörtök esti mérkőzésen, ha a bukaresti játékosok három napon át le sem hunyják a szemüket.

Becali szerint ahhoz, hogy a bukaresti labdarúgó drukkerek ne tehessenek többé hasonlót, egyszerűen be kell zárni a lelátókat, és nézők nélkül játszani a mérkőzéseket. Hozzáteszi: ezeket a drukkereket egyszerűen börtönbe kell vetni. Ha tudta volna, mit jelent a felirat, személyesen veszi ki a “huligánok” kezéből, mondta.

“A legmocskosabb nemzetek – azok a vad afrikaiak – sem találtak volna ki hasonló szöveget” – mondta a nyilatkozataival rendszeresen megütközést keltő klubtulajdonos.