Magasabbra tették a zászlókat

Akt.:
Magasabbra tették a zászlókat
A múlt szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt zászlóégetési kísérlet miatt az RMDSZ Bihar megyei szervezete ígéretéhez híven december 31-én, hétfőn hivatalosan is feljelentést tett a rendőrségen.

Világossá tették a nyomozóknak: elvárják, hogy minél hamarabb találják meg a tettest vagy tetteseket, és vonják felelősségre őket. „Az RMDSZ Bihar megyei szervezete továbbra is hitet tesz a szülőföldön való békés együttélés mellett, de egyértelművé tettük, tesszük mindenki számára, hogy ragaszkodunk nemzeti szimbólumainkhoz és azok használatához. Minden provokáció, nyomásgyakorlás ellenére jelezzük: nem hátrálunk meg, a zászló marad!” – olvasható a szervezet közösségi oldalán. Szintén fejlemény ugyanakkor az ügyben, hogy ugyanaznap ipari alpinista segítségével jóval magasabbra helyezték a lobogókat a Bihar megyei RMDSZ Sas-palotabeli székházának bejáratánál, hogy illetéktelenek ne érhessék el ezeket.
Mint lapunk is beszámolt róla, 2018. december 29-ről 30-ára, szombatról vasárnapra virradó éjszaka ismét vandál kezek áldozata lett a magyar nemzetiszínű lobogó a Bihar megyei RMDSZ-székház irodáján Nagyvárad belvárosában, a Fekete Sas-palotában. Ezúttal nem letörni vagy leszakítani, hanem meggyújtani próbálták azt. Az esetről egy magyar fiatalnak köszönhetően készült telefonos videofelvétel.

A sokadik eset

Az elmúlt hónapokban –a legutóbbival együtt – már négyszer rongálták a magyar zászlót a magyar érdekvédelmi szövetség irodájának a bejáratánál. Mindenki alkalommal lett iktatva hivatalos rendőrségi feljelentés. A Fekete Sas-palota passzázsa végig be van kamerázva, és az RMDSZ-nek tudomása van róla, hogy az eseteket rögzítették is a térfigyelő kamerák.
Alina Dinu rendőrségi szóvivő azt nyilatkozta: a váradi rendőrség rongálás miatt hivatalból eljárást indított a közösségi médiában közzétett felvételek alapján.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .