Magas a lavinaveszély a Bâlea-tónál

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Magas, ötből négyes fokozatú lavinaveszély van a Fogarasi-havasokban, a 2000 méternél magasabb régiókban, valamint a Bâlea-tónál, ahol 199 centiméteres a hóréteg – figyelmeztetnek a meteorológusok.


“A Bâlea-tó csak kabinos felvonóval közelíthető meg. A felvonó a Bâlea-vízeséstől indul, ahova – téli körülmények között – személygépkocsival is el lehet jutni. Akik olyan helyeken akarnak sízni a Bâlea-tónál, ahol nincsenek kialakított pályák, tájékozódjanak a körülményekről a hegyimentő-szolgálatnál – ajánlják a szakemberek.

A Fogarasi-havasok északi lejtőin az összes Szeben megyében lévő turistautat lezárták. Akik mégis elindulnának, a megfelelő öltözet mellett (meleg ruha, bakancs, sapka, kesztyű, hószemüveg, mászóvas, jégcsákány, síbot) vigyenek magukkal egyéni mentőfelszerelést: lavinaszondát, lavina-jeladót, hólapátot. A hegymászokat arra intik, hogy indulás előtt közöljék a hegyimentőkkel a tervezett útvonalukat, baleset esetén pedig használják a SALVAMONT applikációt.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .