Magánosítják

A Romá Állami Vasút Társaság (CFR) Áruszállítási Osztályának magánosítása a 2009–ben eldöntött stádiumban van — jelentette be tegnap Radu Berceanu szállításügyi miniszter.

Az IMF küldöttsége arra bátorította a szaktárcát, hogy folytassa a megkezdett folyamatot. Májusban a kormány vállalta az IMF és az EurópaiBizottság előtt, hogy eladja az említett osztály többségi részvénycsomagját a készenléti hitelmegállapodás kiegészítő memoranduma szerint. A kormány már elkezdett egy leépítési programot, az első négyezer alkalmazottat március elején bocsátották el. A szaktárca vezetője januárban közölte, a privatizációs procedúrák az idei évben kezdődnek el, véleménye szerint a Deutsche Bahn és az osztrák vasúti vállalat érdekelt abban, hogy betörjön a romániai piacra.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter