Mága Zoltán, az igazi hungarikum

Mága Zoltán hegedűművész fog fellépni Nagyváradon
Mága Zoltán hegedűművész fog fellépni Nagyváradon
A Bihari Napló és a Queen’s Music Pub meghívására április 24-én, kedden Nagyváradon lép színpadra Magyarország egyik legelismertebb zenevirtuóza, Mága Zoltán hegedűművész.

A kiváló érdemes művész több magyarországi és nemzetközi elismerésben is részesült az elmúlt években, 2004 óta kilenc díjat és számtalan kitüntetést vehetett át. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt, az Európa-díj, a Sovereign Order Of Saint John Of Jerusalem Máltai Lovagrend legmagasabb kitüntetésének a Becsületrend Nagykeresztjének, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének, a Budapestért Díj, a Príma-Díj és a Közéleti Díj, valamint a Károly Róbert díjak méltó tulajdonosának albumai a muzsikaszerető közönségnek köszönhetően évek óta a lemezeladási listák élén vannak.

Mága Zoltán a Budapesti Operettszínház örökös tagja, a Magyar Kultúra Lovagja, 2010 szeptemberétől pedig Szolnok város díszpolgára, a város érdekében végzett jótékony célú munkásságáért, kiemelkedő művészeti tevékenységéért és Szolnok hírnevének öregbítéséért. Ugyancsak 2010- ben a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül az I. osztályú Honvédelemért Kitüntető Címet vehette át, azt követően, hogy 2009-ben már Tiszteletbeli Rendőrré avatták. Természetesen a legnagyobb elismerést számára közönségének szeretete jelenti, hiszen akár az anyaországban, akár külföldön lép fel, nagy érdeklődés kíséri előadásait.

Feledhetetlen pillanatok

Mága Zoltán előadását hallgatva a klasszikus zene kedvelői, az opera tisztelői, az operett-rajongók, de még a musicalt szeretők és pop-rajongók is elfeledkezhetnek a mindennapok gondjairól és feledhetetlen pillanatokat élhetnek át a muzsika világában. A nagyváradi előadásra a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor, jegyeket elővételben a Bihari Napló szerkesztőségében (kedvezményes előfizetői jegyek 40 lejes áron), a Queen’s Music Pubban és a Nagyváradi Magyar Diákszövetség székhelyén 45 lejért lehet vásárolni.