Maffiaper Kecskeméten – február elején ítélet is lehet

Február elején ítéletet születhet a kecskeméti maffiaperben. A tárgyalás hétfőn folytatódott a Bács Kiskun megyei bíróságon.

Radnai László és társai perében hétfőn azokat a DNS mintákat tárták a bíróság elé, amelyek eldönthették, hogy a vádlottaknak közük volt-e azokhoz a fegyverekhez, amelyekkel egy vállakozót akartak megölni.

A szakértői vizsgálatok szerint az egyik vádlott DNS-ét biztosan megtalálták a szerbiából csempészett fegyvereken. Ezeket a fegyvereket vették el a banda tagjaitól, amikor egy kecskeméti benzinkútnál elfogták őket.

Egy hangszakértői anyag is megerősíti, hogy a fegyvereket az elsőrendű vádlott, Radnai László rendelhette meg Szlobodan Sztojanovics közreműködésével, de ez a szaklértői vélemény csak 60 százalékos biztonságú. Szlobodan Sztojanovics egyébként a per koronatanúja, ő az, aki az Aranykéz utcai robbantással is kapcsolatba hozta Radnait. Sztojanovics tavaly ősz óta nem jelent meg a bíróságon, ellene nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A tizenegy vádlott közül az tavalyi utolsó tárgyalási napon, november 29-én nyolc kérelmezte szabadlábra helyezését. A bíró elutasító döntését egyikük tudomásul vette, heten viszont a Szegedi Ítélőtáblához fellebbeztek. Ám a táblabíróság a bíró határozatát hagyta helyben. Radnai László és tíz társa így előzetes letartóztatásban van, ellenük emberölés előkészülete, bűnszervezet létrehozása és működtetése a vád.

A májusban kezdődött per rendkívüli biztonsági intézkedések között zajlik. Radnai tárgyalás első napján tagadta a felhozott vádakat és ártatlannak vallotta magát.