MADELEINE: A portugál rendőrség lezárta az ügyet?

Keddi portugál lapértesülések szerint a portugál rendőrség lezárja a nyomozást a több mint egy éve eltűnt brit kislány ügyében. Madeleine McCann pár nappal negyedik születésnapja előtt tűnt el egy népszerű üdülőhelyen Portugáliában.

Nincs elég bizonyíték ahhoz, hogy a szülők ellen vádat emelhessenek a kislány eltűnése miatt – írta kedden a Correio da Manha portugál lap. “A rendőrség nem találta meg a bűnösöket” – közölte a Jornal de Notícias napilap.

Madeleine 2007. május 3-án tűnt el Praia da Luzban, Portugália déli részén. Az alvó kislányt és két testvérét állítólag a szálláshelyen hagyták, miközben a szülők egy közeli étteremben vacsoráztak. A szülőket, Kate és Gerry McCannt szeptember elején hivatalosan is gyanúsítottnak minősítették az ügyben. Ezt később elhamarkodott lépésnek nevezte a portugál hatóság, de a szülők, és egy harmadik brit, Robert Murat továbbra is hivatalos gyanúsított.

A portugál lapok szerint a nyomozás lezárását a következő napokban fogják hivatalosan bejelenteni.

A szülők szóvivője azt mondta a BBC brit közszolgálati médiának, hogy nem tudják, igaz-e a hír, de mindenképpen szeretnék megkapni az eddig begyűjtött információt, hogy folytathassák a kislány keresését.