Macskák, egerek a stúdióteremben

Macskák, egerek a stúdióteremben
Bihar megye – Csütörtökön nyílt meg az első idei kiállítás a Tavirózsa fotóklub Sas-palotai stúdiótermében: Tapaszi Andrea mutatta be alkotásait.

A fényképek változatos tematikát ölelnek fel – tájképek, szociális témájú fotók, portrék egyaránt láthatók – de a legszembetűnőbbek tán az állatportrék. A kifejező mimikájú macskák mellett többek között „táncoló” egér, szinte emberi pozícióban „könyöklő” imádkozó sáska látható. Tóth István, a fotóklub elnöke elmondta: a kiállítás megszervezésének ötlete tőle származik. Kihangsúlyozta: a kiállítás anyagi vonzatai sem elhanyagolandóak, hisen csak a fényképek kinagyítása 300 lejbe került. 

A fotók egy része nemrég készült, de a kiállítás anyaga 14-15 éves korából származókat is tartalmaz, mondta Tapaszi Andrea. Nem adott nekik címet, hiszen látszik, miről szólnak: a természetről, annak szépségéről, mely számára a legmagávalragadóbb téma. Számára a fotózás az önkifejezés művészete, fejtette ki, s megköszönte édesapjának, hogy mind a fotózást, mind a természetet megszerettette vele.

Újszerű témák

Claudiu Sabo tanácsos, a fotóklub tagja is méltatta a fotókat: kihangsúlyozta azt a céltudatosságot, mellyel az alkotó megörökítette témáit, úgy, hogy a fényképeken is megmutatkozik azok újszerűsége. A macskákról készült portrék egyikét emelte ki – mint mondta, háziálatokat nagyon nehéz fényképezni anélkül, hogy mesterkéltnek tűnjön a kép, de a művésznőnek köszönhetően „újra felfedezte, milyen is egy házimacska”.

A kiállítás kedden és csütörtökön 14 és 17 óra között, a fotóklub Sas-palotabeli stúdiótermében tekinthető meg.

Neumann Andrea