Macska–egér játék a nagykárolyi tanácsban

Macska–egér játék a nagykárolyi tanácsban
Nagykároly – Tovább folyik a korábbi években megszokott macska–egér játék a nagykárolyi tanácsban. A pénteki rendkívüli tanácsülés fő témája a korábbi ülésen elhalasztott uszoda ügye volt.

Pénteken sem közeledtek az álláspontok a Nagykárolyban építésre kerülő uszoda ügyében. Az RMDSZ–es és PNL–s városatyák továbbra sem értették, vagy akarták érteni, egymás érveit. Mint ismeretes a néhány héttel ezelőtt megtartott ülés fő problémája az volt, hogy Kovács Jenő polgármester szerint az építendő uszodát nem a kijelölt helyére, a stadion mellé kellene építeni, hanem a strand melletti részre. Bár a városnak a strand mellett nincs területe, a polgármester elképzelése szerint el lehetett volna cserélni egy, a város tulajdonában lévő területet, a strand jelenlegi működtetőjének hozzátartozójának nevén lévő területtel. Kovács szerint a strand működtetője adminisztrációjába tartozna az építendő uszoda is, természetesen bizonyos, a város és a diákok számára kedvező feltételekkel. A PNL–s tanácsosok azonban nem osztották a polgármester és RMDSZ–es tanácstagjaik nézeteit. A liberálisok szerint az uszoda építésének legjobb helye a Iuliu Maniu utcán  épülő sportterem mellett lenne, mivel itt könnyebben meg lehetne oldani az épület közművesítését. A liberálisok szerint az sem elhanyagolható szempont, hogy ez a megoldás az iskolák számára is ideális lenne, hiszen könnyen megközelíthető lenne a diákoknak és nem esne annyira kívül az útvonalukból, mint mondjuk a strand melletti helyszín.

Pro és kontra

Kovács Jenő nyomatékosan kijelentette, hogy a város az előzetes számításaik alapján nem tudja finanszírozni az uszoda működési költségeit, ami hevenyészett számítások alapján mintegy százezer eurónak megfelelő összeg lenne évente. A tanács egyéni szavazásra bocsátotta a kérdést, melynek eredménye 10 igen szavazat lett. Azonban ez nem volt elegendő a határozat módosításához. Így minden maradt a régiben, az uszoda a stadion mellé kerül és az, hogy megépülését követően mennyi öröme lesz benne a nagykárolyiaknak egyelőre a jövő titka marad.