MAC vs. Jegesmedvék – Aranykapuban a Macik

Akt.:
Nagy csatában nyertek a Jegesmedvék a Tüskecsarnokban
Nagy csatában nyertek a Jegesmedvék a Tüskecsarnokban - © Fotó: Mudra László/MAC Budapest Facebook
Budapest, Miskolc – A Mol Liga döntőjének negyedik mérkőzése után kecsegtető helyzetbe került a DVTK.

A finálé újabb felvonása Sági lehetőségével kezdődött: Pavuk átadását majdnem bekotorta, sőt a 4. percben is közel állt ahhoz, hogy a kapuba találjon. A 6. percben megtörtént az, ami korábban nem: egy eladott korong után Sakaris kiugrott, Kovács B. szorongatta, a csatár azonban még bele tudott bökni a korongba, amely Bálizst érintve a hálóban kötött ki (0-1). A 8. percben Sági settenkedett a MAC ketrece elé, de a portást nem tudta elfektetni. A 11. percben egyenlítettek a hazaiak. Somogyi jobbról fordult a kapu elé, majd szemből, szorongatott helyzetből a bal felső sarokba emelt (1-1).

Tóth kiszúrta

Az első harmadból hátralévő időben mindkét társaság hajtós hokit produkált, élvezetes párharcokkal, helyzetekkel, izgalommal. Fegyelmezettek voltak a játékosok, arra törekedtek, hogy felesleges kiállításokkal ne sújtsák csapataikat. Csak két kisbüntetést vétettek, ezek közül Kovács B.-nek ki sem kellett ülnie, mert szabálytalanságának pillanatában született a Macik találata. A 18. percben Tóth A. balról lopta a távolságot, közben két budapesti is elfeküdt a jégen, a csatár pedig 6 méterről, Bálizs keze mellett szúrta ki a bal sarkot (1-2).

A második húsz percben Olson és Sági páros kiállítása következett, majd elkezdődött az „uralmi” harc a semleges harmad birtoklásáért és a kapuk előtti területért. A 23. percben a fővárosiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, tehették, hiszem fórban adogattak. Nagy kavarodás támadt Adorján felségterülete előtt, Nagy G.-nek azonban nem adatott meg az, hogy a hálóőr alatt vagy mellett betuszkolja a játékszert. A 27. percben Johns­ton meglógott, de belevitte a korongot Bálizsba, majd szabadított, a tovább guruló játékszer pedig a bal oldali vasról jött vissza. Óriási volt az iram, magas színvonalú a meccs, s ezt még a heves küzdelem tovább emelte. Sokszor alig lehetett követni a „jéglabda” útját, amely sok nehézséget okozott a kapusoknak. Pillanatokon belül változott a helyzet, hol itt, hol ott alakult ki tumultus, mindkét oldalon a levegőben lógott az újabb gól. Nem volt elveszett korong, feladott párharc, még a kapuk mögötti részeken is heroikus csata alakult ki. A 33. percben Toulmin is megedzette a vasat, majd jött Nagy G. kiállítása, de elmaradt a vendégszurkolók által várva várt 1-3. A kapusok úgy repkedtek, mint a légtornászok, mert a játékosok állandóan dolgoztatták őket. Gól nem esett, így az utolsó felvonásra maradt a döntés.

Emberhátrányból

A 41. percben Olson távolról a jobb felső sarokba zúdított (2-2). A 47. percben Miskolczi fórból a bal felső sarokba emelt (2-3), az 53.-ban pedig eldőlt a találkozó sorsa. Emberhátrányban (!) Johnston kitört, belőtte a korongot, majd saját maga is a kapuba vágódott (2-4), Pozsgai pedig 4 másodperccel a vége előtt bevágta a szépségtapaszt (3-4). A piros-fehérek a szezon talán legjobb meccsén az aranykapuba értek, folytatás szerdán 17 órától Miskolcon, ahol…

– Kolodzey Tamás –Jegyzőkönyv

MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék
3-4 (1-2, 0-0, 2-2)

Budapest, 1700 néző. V.: Babic, Kincses (Kókai, Nagy A.).

MAC Budapest: Bálizs – Escobedi, Kovács B., Nagy G., Booras, Nikiforov – Pozsgai 1, Olson 1, Jubinville (1), Nagy K. (1), Terbócs – Ruikka, Vokla, Könczei (1), Somogyi 1, Kovács Cs. – Bödök, Mestyán, Roczanov, Tóth R., Keresztury – Arany (cserekapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Láda B., Pavuk, Galanisz, Sági – Gőz, Vojtkó, Hajós (1), Tóth A. 1 (1), Miskolczi 1 (1) – Colin (1), Tuominen, Toulmin (2), Johnston 1, Sakaris 1 – Karda, Laczkó, Popovics, Ritó, Szopos – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Kiállítások: 14, ill. 8 perc.

Majoross Gergely: – A vereség a mi hibánk, házon belül kell keresni az okokat. Nagyon akartuk a sikert, de görcsösek voltunk. Most nagy kihívás elé érkeztünk, minket szorít az idő.

Douglas Bradley: – A speciális dolgok döntöttek: az, hogy mi betaláltunk ember­előnyben és -hátrányban is. Jó dolgok történtek velünk: erősek voltak a soraink, és mindenki mindent beleadott a győzelembe.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a DVTK Jegesmedvéknek.


A MOL Liga döntőjének programja:

1. mérkőzés

2. mérkőzés

3. mérkőzés

4. mérkőzés

5. mérkőzés

  • 2017. március 22., szerda (Miskolc), 17:00: DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest

6. mérkőzés – amennyiben szükséges

  • 2017. március 24., péntek (Budapest, Tüskecsarnok), 19:45: MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék

7. mérkőzés – amennyiben szükséges

  • 2017. március 26., vasárnap (Miskolc), 17:00: DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest