Lúdas Matyi járt a várban

Lúdas Matyi járt a várban
Az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség és a nyíregyházi Mandala Dalszínház szervezésében megrendezett 5. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál keretében az elmúlt szombaton délután a Lúdas Matyi című zenés játékot lehetett megtekinteni a várbeli szabadtéri színpadon annak bizonyítékaként, hogy a szervezők valamennyi korosztályt meg kívánják szólítani a programjaikkal.

Az érdeklődőket köszöntő Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezete ügyvezető elnökének kérésére a jelenlevők felállva elénekelték a Himnuszt a nemzeti ünnepre való tekintettel, illetve ezt megelőzően Nyíri Tamás NMD-elnök is üdvözölte őket.

Elégtételt vett

A jól ismert magyar népmese és szeretett főhőse, Matyi kalandjait élhették át (újra) a jelenlevők. Matyi az édesanyja ludaival próbál kufárkodni a döbrögi vásárban, ott azonban Döbrögi uraság elveszi a ludait, és Matyit engedetlenségéért megvesszőzteti. Lúdas Matyi megígéri, hogy háromszorosan adja vissza a verést Döbrögi uraságnak. Ezt követően Matyi messzi földekre elvándorol, majd évekkel később számos mesterségben és nyelvben járatosan tér vissza, hogy Döbrögin elégtételt vegyen.

Ciucur Losonczi Antonius0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .