Lăpuştea egy hét alatt három bajnoki címet szerzett

Lăpuştea egy hét alatt három bajnoki címet szerzett
Egy hét leforgása alatt három bajnoki címet zsebelt be a Szatmárnémeti SK karatékája, Cristian Lăpuştea–Mălăescu (képünkön).

Magos Róbert fekete öves, 5. Danos edző tanítványa az elmúlt hétvégén az egyetemisták bajnokságán állhatott a dobogó legfelső fokára (a Vasile Goldiş Egyetem szatmárnémeti fiókját képviselte az ob–n), az elmúlt két napban pedig Suceaván, a belügyminisztérium alkalmazottainak országos megmérettetésén egyéniben és a csapatversenyben is aranyérmet szerzett.

A mintegy húsz versenyzőt felsorakoztató kategóriában (kumite próba, +85 kg–os súlycsoport) a rendőrként dolgozó Cristian Lăpuştea–Mălăescu sorra verte ellenfeleit, még a döntőben sem tudták megállítani. Csütörtökön a csapatküzdelmekben az Országos Rendőrfelügyelőség együttesével is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Az egy hét alatt, két bajnokságon szerzett három aranyérem bizonyítja Cristian idei kirobbanóan jó formáját. Remélem nem hagy alább a lendülete, és eljutva az Európa– és világbajnokságokra újabb érmekkel gazdagítja majd gyűjteményét. Bízok abban, hogy sikerül megteremteni az anyagi feltételeit annak, hogy Cristian részt vehessen ezen a két fontos nemzetközi megmérettetésen” – mondta lapunknak Magos.

Címkék: , ,