FRISSÍTÉS – Emberrablás és gyilkosság: egy elhagyott mezei úton találták meg az áldozatot

Akt.:
FRISSÍTÉS – Emberrablás és gyilkosság: egy elhagyott mezei úton találták meg az áldozatot

Holtan találták meg azt a fiatal nőt, akit a nagyváradi Barcăului utcából raboltak el szerda reggel. A 24 éves D. D.-re lőtt sebbel a fején találtak rá abban a szürke BMW-ben, amelyikbe elrablója (mint a későbbiekben kiderült, a volt barátja) fegyverrel a kezében belekényszerítette. Az autót Nagyvárad közelében, a Körös bal partján, egy elhagyott mezei úton fedezték fel, benne az áldozattal. A gyilkos elmenekült, jelenleg is keresik. Arról egyelőre nincsenek érdemi információk, hogy a gyilkos fegyvert megtalálták-e, vagy pedig az még mindig a férfinál van. A gyilkos után megindult a hajtóvadászat, több tucatnyi rendőr keresi a Körös mindkét partján, a román–magyar határ, illetve a város irányába is. Sajtóinformációk szerint a rendőrök golyóálló mellényt és sisakot viselnek, ebből is gyanítható, hogy a férfinál még mindig fegyver van.

Féltékenységből

Mint azt már a korábbiakban megírtuk, vállon lőttek szerda reggel egy férfit Nagyváradon, az őssi Barcăului utcában, a 2-es villamos végállomásának közelében, nem messze a körgyűrűtől. A környéket a rendőrség lezárta, és nem engedte a közelbe a kíváncsiskodókat.

Reggel 9 után néhány perccel jelentették az 112-es sürgősségi segélyhívó számon, hogy több lövés dördült el egy nagyváradi utcai konfliktus során. Röviddel ezután újabb telefonhívás érkezett, amelyben sebesült férfihez hívtak mentőt. Sajtóinformációk szerint az ügy hátterében szerelemféltés áll, nem hivatalos források szerint a konfliktus egy 24 éves nő miatt alakult ki két férfi között. Az elkövető állítólag lesben állt az utcán, úgy várta a lányt, aki egy másik férfi oldalán hagyott el egy ingatant. Ekkor lőtt a tettes, többször is, és eltalálta a lánnyal lévő férfit, majd a szomszédok tanúsága szerint fegyverrel fenyegetőzve kényszerítette a lányt, hogy beüljön autójába, és nagy sebességgel elhajtott vele. A rendőrséget szemtanúk riasztották a helyszínre.

A 41 éves meglőtt férfit a Megyei Kórház sürgősségi osztályára szállították, nyaka bal szélén lőtt sebbel, ahol meg kell műteni, hogy eltávolíthassák a golyót, de stabil volt az állapota, az őt ellátó orvos szerint a seb nem volt mély.

Mint pár órával később kiderült, a tettes egy elhagyatott helyre vitte a nőt, ahol fejlövéssel végzett a 24 éves áldozatával.

Szerda kora esti sajtóhírek szerint a gyilkossággal gyanúsított személynek már meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással, „kisstílű kerítőként” jellemezték, aki „Adi Grasu” néven ismert. Áldozata a Bihoreanul információi szerint a Bihar megyei Rendőrség egy volt tisztjének a lánya.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .