Lövészet: dobogón a BN is

Lövészet: dobogón a BN is
Carpati pisztolyokkal, éles lőszerekkel zajlott csütörtökön a megyei rendőrség által szervezett idei sajtókupa, a belügy Dinamo sporttelepén, Nagyváradon.


Éleslövészeti versenyen mérhették össze tudásukat Bihar megye újságírói. A Rendőrség Napja alkalmából ugyanis lövészeti bajnokságot szervezett a szóban forgó hatóság. Összesen 12 versenyző vett részt, különféle médiaorgánumom képviseletében. A belügy Dinamo sporttelepén lévő zárt lőtéren zajlott a verseny, és mindenkinek öt töltény állt rendelkezésére ahhoz, hogy minél pontosabban eltalálja a céltáblákat. A rendőrségnél is rendszeresített Carpati pisztolyokkal adták le a lövéseket a résztvevők, akiknek találatait szakértők elemezték és listázták.

Változtattak

A szerkesztőségünket képviselő Szeghalmi Örs szinte végig vezetett, 46 ponttal, mígnem az utolsó körben a TTV-s Cora Bogdan és a Crisanat képviselő Mircea Codila is 48-48 pontot szerzett. A szervezők úgy döntöttek, nem megosztott első helyezést, illetve másodikat és harmadikat adnak ki, hanem a kettő közül az egyik 48 pontosat sorolták be a második helyre, így alakult ki a végső sorrend. A 12 versenyző közül így végzett az első három helyen Cora Bogdan, Mircea Codila és Szeghalmi Örs.

Az eredményhirdetésekor az érmeket és a kupákat a Bihar megyei rendőrfőnök, Liviu Popa adta át. Hangsúlyozta: a rendőrség igyekszik minél polgárbarátabb lenni, és ennek egyik segítője, a kapocs köztük és a lakosság között sokszor a média.

Március 25-én, gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén tartják a román rendőrség napját, mivel azon a zászlón, amelyet 1822-ben Grigore Dimitrie Ghica, Havasalföld fejedelme ekkor adományozott a korabeli rendfenntartó egységnek, az a bibliai jelenet volt látható, melyben Gábriel főangyal a szeplőtelen fogantatás hírét vitte meg Máriának.