Lövészek, vadászok Nagyberényben

Lövészek, vadászok Nagyberényben
Vadászkürt szavára indult a tavaszi lövész-vadász versengés a nagyberényi lőtéren.

A Nagyberényi Lövészklub évente három hasonló versenyt rendez, ezen kívül három, további lövész minősítőt. Vasárnap is lobogtak a piros zászlók a nagyberényi lőtéren, de a lövések hangjából is rájöhettek a környékbeliek, hogy rendezvény van a régió legkorszerűbb, legjobban felszerelt létesítményében.
Ott voltak a Sióvölgye Vadásztársaság tagjai, eljöttek Nagyberénybe a Kaposvári Vadásztársaság nimródjai, de érkeztek vendégek Balatonlelléről, Magyarkesziből, Szentendréről, Vértessomlóról, de még Gyuláról is. Koronglövészet, golyós lövészet bukó-, és mozgócélra, futóvadra; több versenyszámban is kipróbálhatták tudásukat a vadászok és a lövészek. Fontos a gyakorlási lehetőség, a lövőkészség fokozása – hallottuk a vadászoktól –, hiszen minél pontosabb a célzás, annál kevesebb a vadsebzés. A vadak 25 százaléka hullik el vadsebzés következtében. Ezt az arányt feltétlenül csökkentenék a vadászok.
Koncentrációfejlesztés, fegyelemgyakorlás, hagyományápolás, az utánpótlás biztosítása – ezek még a hasonló baráti összejövetelek vezérmotívumai. És persze a végén a sült kolbász is jólesett…F. I.