Lottóőrület Németországban

A német lottó történetének harmadik legnagyobb nyereménye, 26 millió euró (6,5 milliárd forint) volt a tét a szombati számhúzáson. Az elmúlt napokban a megszokottnál 20 százalékkal több lottószelvényt értékesítettek Németországban. Az, hogy megnyerte-e valaki a pénzt, csak hétfőn derül ki.

Kilenc hete nem söpörte be senki a főnyereményt a németországi hatoslottón. Ez az oka, hogy a jackpot idei rekordösszege már 26 millió euró. Amint vasárnap a baden-württembergi Toto-Lotto GmbH hírül adta, az elmúlt napokban a szokásosnál 20 százalékkal több lottószelvényt értékesítettek az Európai Unió legnépesebb államában. Nem csak a németek igyekeznek eltalálni a hat számot és a hetedik – úgynevezett – szuper számot: a Németországgal szomszédos Csehországból, Lengyelországból és a Benelux-államokból is tömegével érkeztek a “lottóturisták”.

Stuttgartban hétfőn hozzák nyilvánosságra, hogy kit fogadott kegyeibe a germán Fortuna. A német lottón eddig 37,7 millió euró volt a legnagyobb nyeremény, tavaly ősszel nyerte meg egy középkorú betegápoló.