Lottólázban ég Románia, 10 millió euró a tét!

Lottólázban ég Románia, 10 millió euró a tét!
Románia – Lottólázban ég Románia, mert május eleje óta senki sem találta el mind a hat számot, így a tíz millió euróra duzzadt főnyeremény a határmenti régiókban élő külföldi állampolgárokat is Romániába csábítja.

Várhatóan vasárnap kígyóznak majd a leghosszabb sorok a lottóüzletek előtt, ugyanis rendszerint utolsó pillanatban is bőven akadnak olyanok, akik csak a csábító fődíj hallatán veszik rá magukat a részvételre. Az érdeklődés megugrásához az is nagy mértékben hozzájárult, hogy a román média már több mint egy hete szinte naponta foglalkozik a játékkal, több matematikust is felkérve esélylatolgatásra. A figyelem azért is összpontosult a román lottótársaságra, mert Romániában a szenvedélyes számvadászokat soha nem kecsegtette még ekkora főnyeremény. A múlt héten „csak” hét millió euró ütötte volna a markát a legmázlistább játékosnak, de nem akadt ilyen személy. Ez a kudarc felerősítette azok hangját, akik kétségbe vonják a sorsolás tisztességét. A lottótársaság ezért bejelentette, hogy a vasárnap esti húzáson részt vesznek a sorsolást lebonyolító szoftvert és felszerelést gyártó cégek képviselői is, akik válaszaikkal – remélik – eloszlatnak valamennyi kételyt. Pszichológusok nem tartják szokatlannak ezt a hitetlenkedést, mert szerintük a társadalomban rendszerint megjelennek a konspirációs elméletek, amikor ilyen nagy tétről van szó.

Határokon átívelő „láz”

A lottólázat a határok se képesek féken tartani, ugyanis sajtóbeszámolók szerint a határmenti régiókban általában 20 százalékkal nőtt a szerencsejáték-üzletek forgalma. Ez annak köszönhető, hogy moldovai, magyar, szerb és bolgár állampolgárok is úgy döntöttek, „szerencsét próbálnak” Romániában.

(forrás: MTI)