Londoni merénylet – Szydlo: Európának szembe kell szállnia a terroristákkal

Beata Szydlo lengyel kormányfő
Beata Szydlo lengyel kormányfő
Európának szembe kell szállnia a terroristákkal – jelentette ki vasárnap Beata Szydlo. A lengyel kormányfő és Andrzej Duda elnök részvétüket nyilvánították a londoni merénylet kapcsán.

“Újabb brutális támadás, újabb áldozatok. (…) Európának bátran szembe kell szállnia a terroristákkal” – írta meg Szydlo vasárnap hajnalban a Twitter közösségi honlapján közzétett részvétnyilvánító nyilatkozatban.
Együttérzését fejezte ki Andrzej Duda is. Európának “egységre és szolidaritásra, egyúttal azonban határozott és kemény magatartásra van szüksége” – értékelte ez alkalomból a Twitteren közzétett bejegyzésben.
A lengyel külügyminisztérium vasárnapra virradó éjjel közzétett hivatalos közleményében “legmélyebb részvétét” nyilvánította az Egyesült Királyság tkormányának és népének.
A Londonban nagy számban élő lengyeleket, valamint az ott tartózkodó lengyel turistákat “különös óvatosságra” intették, és arra hívták fel őket, hogy kövessék a helyi hatóságok utasításait. A külügyi tárca ellenőrzi, hogy esetleg lengyel károsultjai vannak-e a merényletnek – áll a közleményben.

(MTI)