Logitech diNovo Edge

Logitech diNovo Edge
A Logitechnél ismét előrántottak egy újabb nagyszerű ötletet a cilinderből, ami már inkább adta magát, de eddig senki sem vállalkozott a megvalósításra.

És hogy mégis miről van szó? Nem másról, mint a notebookos egér („tapipad”) integrálásáról egy szabványos billentyűzeten. Azért a billentyűzet sem egy olcsó piaci vacak, hanem csúcskategóriás extrákkal felturbózott vezeték nélküli multimédiás egyveleg. Az extrák alatt értjük a Bluetooth 2.0 csatlakozást, az érintés érzékeny gombokat, valamint a beépített akkumulátoros energia ellátást. No de lássuk mit is kapunk a pénzünkért.

A méretes dobozt szétmarcangolva, máris beleütközünk a diNovo Edge-be a pakk legtetején. Alatta találjuk a szoftverkörítést, az USB-s Bluetooth vevőt, valamint azt az állvány szerkezetet és töltőt, melybe beleillesztve a diNovo Edge-et az máris plusz energiához jut. Nagyon nincs miről beszélni a körítést illetően, semmi extra cuccot nem kapunk, a Bluetooth egységet is már régebbi modellekből jól ismerjük. Ezért nem maradt más hátra, mint egy szabad konnektor keresése és a diNovo feltöltése.

Az állványba beleillesztve máris életre kell a billentyűzet, az összes kis led felvillan rajta, narancssárga színbe öltöztetve a fekete előlapot, majd szépen elhalványultak. Egyedül a töltést jelző led az ami nem veszít fényéből, szerencsére ennek fénye abszolút nem zavaró, ezért éjszaka a sötét szobában sem lesz ránk hatással. Amire azonban figyelmesek lettünk, hogy töltés közben a billentyűzet teljesen aktív, hiába van az oldalán elhelyezett kapcsoló OFF állapotban.

(hwt.hu)