Lóerők hatalma Diószegen

Lóerők hatalma Diószegen
Bihar megye – A múlt hét végén befejeződött Diószegi Napok alkalmával megrendezett motoros találkozó sokak számára felejthetetlen élmény marad.

A több mint félszáz nyíregyházi, vámospércsi, nyírábrányi, nagyváradi, bihari, szalárdi, félegyházi, vajdai, székelyhídi, olaszii és diószegi motoros felvonulása nem kis feltűnést keltett a község utcáin, nem beszélve a Nyíregyházáról érkezett ügyeszségi motorsról, Hidi Miklós fantasztikus bemutátójáról. A népszerű motoros, a kétkereküvel való „bohóckodás művésze” nem csak a csodajárgányok rajongóit, hanem minden arra látogatót lenyűgözött fergeteges bemutatójával. Az egykerekezés, a kormány nélküli fordulás, az akrobatikus mutatványok kis humorral fűszerezve teljesen elbűvölték a közönséget.

 

Motorhangverseny

 

A bemutatót követően a jelenlévő motorosok különböző ügyességi vetélkedőkön mérhették össze erejüket. Hordóguritásban a vajdai Nagy Zoltán győzedelmeskedett, megelőzve a két diószegi motorost, Borbély Imrét és Farkas Sándort. A lassúsági versenyben a Vámospércsről érkezett Szabó József lett az első.Mögötte két hazai versenyző végzett: második Ionu\ Madar, míg a harmadik Bajkó István lett.

A legszebb motornak járó különdíjat egy Szuzuki Intruder gazdája kapta, míg a „motorhangverseny” kategóriában Bajkó István Honda CBR-je győzedelmeskedett. A diószegi találkozón a motorosok abszolút győztese Nagy Zoltán lett.

 

Fekete Katalin