Liviu Dragnea szerint korai beszélni esetleges jelöltségéről a 2019-es államelnöki választásokon

Liviu Dragnea szerint korai beszélni esetleges jelöltségéről a 2019-es államelnöki választásokon
Korai beszélni arról, hogy jelöltetné magát a 2019-es államelnöki választásokon, nyilatkozta vasárnap este Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

“Szerintem erről 2019-ben fogunk tárgyalni. Politikai és az eddigi kampányokban szerzett tapasztalataim alapján az véleményem, hogy aki már most elkezd beszélni, aki már most tervezget, az elnököt és más pártokat is beleértve, (…) az veszíteni fog. Írásba adom, hogy akik már most tervezgetik, hogy jelöltessék magukat és azon gondolkodnak, hogy miként nyerhetnek, azok veszíteni fognak. Vagy nem is lesznek jelöltek vagy veszítenek. Ezt nem így kell csinálni, mi a kormányprogramra koncentrálunk és nem akarom felhasználni a kormányt, a tisztségeinket vagy a kormányprogramot arra, hogy ezzel győzzük meg az embereket az elnökválasztások során” – tette hozzá Dragnea.

Bár kitért a válaszadás elől, Dragnea azt mondta, hogy “jó román államelnök lenne”, majd hozzátette: meggyőződése, hogy Klaus Iohannis “román gondolkodású” elnök, de “sokkal nyitottabbnak kellene lennie és többet kellene kommunikálnia”.

A PSD vezetője szeretne együttműködni az RMDSZ-el a következő elnökválasztásokon és kihangsúlyozta, hogy nagyon fontos lenne, hogy a magyar választók támogassanak egy szociáldemokrata jelöltet is.

Egy esetleges RMDSZ-es kormánykoalícióról Dragnea azt mondta, hogy nem beszélt erről Călin Popescu Tăriceanuval, de nem zárja ki ennek lehetőségét.

www.agerpres.ro