Lilliput a Gulliveren

Lilliput a Gulliveren
Galac – November 5-9 között a galaci Gulliver Fesztiválon lépett fel az Árkádia Gyermek és Ifjúsági Színház magyar tagozata.

Lélek Sándor-Tibor társulatvezető elmondta: a román társulat már szerepelt a fesztiválon, de ez volt az első alkalom, hogy a magyar Lilliput társulatot is meghívták. Ők a Rómeó és Júlia című, a tavalyi évad végén bemutatott előadást vitték magukkal, amely a helyi, galaci RMDSZ jóvoltából osztatlan sikert aratott úgy az elenyésző számú galaci magyar lakosság, mint a román nézők körében, akik áhitattal nézték, és anélkül, hogy egy szót is értettek volna belőle, csupán a gesztusokból, mimikából érezték meg a történet tragikumát, kellemes meglepetést okozva a szereplőknek és az egész társulatnak.

A nemzetközi fesztiválon ők voltak az egyetlen magyar fellépők, viszont érkeztek társulatok Moldáviából, Bulgáriából és Franciaországból is.A nagydíjat a bukaresti Tandarica bábszínház vitte el. A Lilliput társulat mindent beleadott az előadásba, a közönség pedig azzal jutalmazta őket, hogy végig együttérzett a szereplőkkel. Mi sem bizonyította ezt jobban, mint hogy a közönség az előadás végén állva tapsolta meg a fellépőket.