Lia Olguţa Vasilescu: minden közalkalmazott bére 25%-kal nő 2018. január elsejétől

Lia Olguţa Vasilescu: minden közalkalmazott bére 25%-kal nő 2018. január elsejétől
Minden közalkalmazott bére 25%-kal nő 2018. január elsejétől – erről állapodott meg kedden Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter a pénzügyi tárca vezetőjével.

Vasilescu úgy nyilatkozott, az egységes bértörvény tervezete kapcsán négy változatról egyeztettek kedd reggel a pénzügyminiszterrel. Végül abban állapodtak meg, hogy 2018. január elsejétől 25%-kal nő minden közalkalmazott bruttó bére, március 1-jétől újabb, 20%-os fizetésemelésben részesülnek a tanügyben dolgozók, és ugyanettől a dátumtól “az orvosok és asszisztensek megkapják a 2022-ig előirányzott teljes béremelést”.

A munkaügyi miniszter hozzátette, a bérkeret az egységes bértörvény tervezetéhez benyújtott és elfogadott módosításokkal együtt sem haladja meg 2018-ban a pénzügyminisztérium által megszabott 75 milliárd lejt.

A képviselőház munkaügyi bizottsága kedd délutáni ülésén véleményezi az egységes bértörvény tervezetét, amelyet – döntéshozó fórumként – szerdán kell elfogadnia az alsóház plénumának – tette hozzá Lia Olguţa Vasilescu.

www.agerpres.ro