Lezárult a II. Nagyváradi Bábos Tábor

Minielőadások bemutatásával ért véget a II. Nagyváradi Bábos Tábor
Minielőadások bemutatásával ért véget a II. Nagyváradi Bábos Tábor
A tavaly debütált Nagyváradi Bábos Tábor második kiadását augusztus 7–11. között szervezte meg a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata, melyre idén csaknem 80 gyermek jelentkezett, ezáltal várakozáson felüli sikert aratva.

A szervezők bábkészítéssel, kézműves foglalkozással, sport- és népi játékokkal, valamint drámafoglalkozással gazdagították a kisebb és nagyobb lurkók hétköznapjait. Az így szerzett kreativitásukat pedig a négy (piros, sárga, zöld, kék) csoport minielőadások formájában bizonyította, melyeket a hét lezárásaként mutattak be családtagoknak, rokonoknak, barátoknak.

Mesefeldolgozások

A csoportokkénti előadásokra egy-egy bábszínész vezetésével készültek a gyerekek. Közismert és saját meséket dolgoztak fel, az előadáshoz szükséges kellékeket és bábokat a műhelyfoglalkozások alkalmával készítették el. Lélek Sándor Tibor az általa írt, Csudacsepp című mese alapján dolgozott csoportjával, míg Németi Emese A kisgömböc, Balogh Judit a Lúdas Matyi című meséket vitte színre, Stéfán Bodor Mária csoportja pedig Mátyás királyos történeteket mutatott be a táborzárón.
A bábos tábor megszervezését a nagyváradi vár helyszínén a Tanoda Egyesület és a Kárpátia Magyar–Román Kereskedelmi és Iparkamara tette lehetővé.