Lezárta a Főügyészség a Firea-Băsescu-ügyet

Gabriela Firea
Gabriela Firea
Lezárta a Főügyészség azt az ügyet, amelyben Traian Băsescu és Gabriela Firea volt érintett, miután utóbbi feljelentést tett a volt államfő ellen fenyegetés és zsarolás miatt.

Az ügyészség azt követően rendelte el az ügy lezárását, hogy a jelenleg Bukarest főpolgármesteri tisztségét betöltő Firea szeptember elején bejelentette: visszavonja a Traian Băsescu ellen tett feljelentést. Akkor azzal indokolta döntését, hogy túl sok idő telt el az általa sérelmezett események óta, és azóta “mindenki levonhatta már magának a következtetéseket” ezzel kapcsolatban.

Ezt megelőzően, júliusban Augustin Lazăr főügyész úgy nyilatkozott, nem hagyták jóvá a nyomozással megbízott ügyész által javasolt vádemelést, mert több rendellenességet is találtak a vádiratban.

Gabriela Firea 2014. április 16-án tett bűnügyi feljelentést az akkor államelnöki tisztséget betöltő Traian Băsescu ellen egy televíziós interjúban elhangzott nyilatkozata miatt. Az államfő azt mondta a Realitatea Televízió egyik műsorában, hogy Gabriela Firea jobban tenné, ha férje ügyeire figyelne, mert az általa vezetett polgármesteri hivatalban gyanús dolgok történnek, és lehet, hogy egy este már nem találja otthon.

AGERPRES/(RO – szerző: Eusebi MANOLACHE, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .