Lezárják a Szent László teret

2Hozzászólás
Lezárják a Szent László teret
A váradi városháza közlekedési szakbizottságának döntése értelmében június 24-től kezdődően minden hét végén kitiltják a közúti forgalmat a Szent László (Unirii) térről.

Ez része a városvezetés azon tervének, hogy a teret majd végérvényesen csak a gyalogosok használhassák, ezt lépcsőzetesen fogják bevezetni. Ennek első szakasza az e hét végétől érvényes intézkedés, aminek értelmében szombaton 10 órától vasárnap 22 óráig csak az autóbuszok és a taxik hajthatnak be a térre (meg természetesen a villamosok is). A közúti forgalom teljes elterelésére akkor kerülhet majd sor, ha befejeződik a Kossuth (Independenţei) utcán a föld alatti parkoló megépítése és használatba is adják azt. Florin Birta alpolgármester szerint a lezárás célja, hogy a Szent László teret mindinkább lakosság- és gyalogos-baráttá tegyék. Az említett parkoló befejezését, továbbá a Centenáriumi hídra keresztelt Csillagos híd felújítását és bővítését azért várják meg a végleges lezárással, hogy az autósoknak könnyebb dolguk legyen a majdani közlekedési körülmények között.2Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .