Levonul az ár

Levonul az ár

Szatmár megye – Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően, Szatmár megyében több folyó is átlépte a megengedett vízszintmagasságot. A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége az elmúlt napokban fokozott figyelmet szentelt a gátak állapotának, ellenőrizve azok teherbírását és esetleges sérüléseit.

Gheorghe Strâmb tűzoltóparancsnok tegnap több, árvízveszéllyel fenyegetett területen tartott terepszemlét, hogy személyesen is megbizonyosodjon arról, hogy az ár biztonságosan le fog–e vonulni. Megállapítása szerint a Kraszna folyó Domahidánál nem fog komolyabb problémákat okozni, annak ellenére, hogy fokozatosan duzzad. Számításaik szerint a folyó vízszintje elérheti majd a hat métert is, azonban  a gátak jó állapota garancia arra, hogy a Kraszna a medrében marad.

Gugulya–Hégető Lóránd

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .