Levélben gratulált Kelemen Hunor a Fidesz-KDNP választási győzelméhez

Levélben gratulált Kelemen Hunor a Fidesz-KDNP választási győzelméhez
Levélben gratulált Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek, Semjén Zsolt kormányfőhelyettesnek, valamint a Fidesz-KDNP színeiben tisztséget nyert polgármestereknek és önkormányzati képviselőknek a vasárnapi helyhatósági választásokon elért eredményekért.

A levelet a maszol.ro portál ismertette kedden. Az RMDSZ elnöke ebben úgy fogalmazott: a győzelem azt bizonyítja, hogy Magyarország polgárainak határozott jövőképük van, és ennek megvalósítását helyi szinten is az országot kormányzó pártszövetségre szeretnék rábízni.
Kelemen Hunor ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a magyarországi önkormányzati tisztségviselők együttműködnek az erdélyi magyarság érdekvédelmi szervezetének helyi vezetőivel a magyar nemzet céljainak megvalósításáért. Emlékeztetett arra, hogy az erdélyi magyarság számára továbbra is jelentőséggel bírnak a magyarországi és romániai települések között kiépült testvérkapcsolatok, és mindazon együttműködési formák, amelyek révén a magyar emberek érezhetik, hogy egyazon nemzetközösség és értékközösség tagjai.
“Szeretnénk megőrizni, szorosabbra fonni továbbá a határ menti megyék, kistérségek és régiók közötti együttműködést is, hiszen a közös fejlesztési tervek megvalósítását nemcsak a földrajzi és történelmi sajátosságok, valamint a kulturális értékazonosság ösztönzi, hanem az európai uniós lehetőségek, tendenciák is lehetővé teszik, kedvezően befolyásolják. Ennek jegyében kívánok jó munkát, eredményes együttműködést!” – idézte Kelemen Hunor levelét a maszol.ro.
Az erdélyi magyar politikai verseny résztvevői fontos szerepet tulajdonítanak annak, hogy melyikük számít a Fidesz erdélyi partnerének. Hétfőn az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) gratulált a Fidesz-KDNP választási győzelméhez, és közölte, hogy önkéntesei is segítettek a Fidesz pécsi és szolnoki kampányában, kedden a Magyar Polgári Párt is gratulált, és közölte, számít az erdélyi és magyarországi testvértelepülési kapcsolatok továbbfejlesztésére.