Már nem Marius Chiper a Román Vasúttársaság igazgatója

Akt.:
Marius Chiper, a Román Vasúttársaság (CFR) volt igazgatója
Marius Chiper, a Román Vasúttársaság (CFR) volt igazgatója
Menesztették tisztségéből a Román Vasúttársaság (CFR) igazgatóját, Marius Chipert – közölte kedden Felix Stroe szállításügyi miniszter.

Benyújtotta lemondását a Román Vasúttársaság (CFR) ügyvivő vezérigazgatója, Marius Chiper – közölte kedden a CFR, néhány órával azután, hogy Felix Stroe szállításügyi miniszter bejelentette, a vállalaton belüli szervezetlenség miatt menesztette tisztségéből Chipert.

A CFR közleménye értelmében Marius Chiper személyes okokra hivatkozva nyújtotta be lemondását az igazgatótanács elnökének.

A Déván tartózkodó tárcavezető azzal indokolta a CFR-igazgató leváltását, hogy a vállalaton belüli szervezetlenség miatt folyamatosan késnek a vonatok. Felix Stroe azt mondta, találkozóra hívja a minisztériumba a vállalat illetékeseit, hogy hívja fel a figyelmüket a legégetőbb problémákra.

“Nem azért váltjuk le az embereket, hogy csináljunk helyet másoknak. (…) Az állampolgárokkal szembeni tisztelet hiányát nem lehet tolerálni. Én legalábbis nem fogom, nulla toleranciát hirdetek. A vonatok nem azért késnek, mert elavultak a szerelvények. (…) Nem tudom megérteni, hogy a Bukarest és Konstanca közötti vasúti szakaszon, amelynek a korszerűsítésébe több száz millió eurót fektettek, és amelyik a legmodernebb Romániában, miért késnek több tíz percet a vonatok, ha nem a szervezés, az odafigyelés, az igényesség hiánya miatt?” – tette fel a kérdést a miniszter.

A tárcavezető hozzátette, nagyon fontos, hogy a szerelvények közlekedjenek pontosan, és úgy véli, Marius Chiper igazgató leváltása “komoly” figyelmeztető jelzés lesz arra vonatkozóan, hogy az ehhez hasonló problémákat “nem fogják többé tolerálni”.

www.agerpres.ro