Életveszélyben van egy sárközújlaki lány

Életveszélyben van egy sárközújlaki lány
Szatmár megye – Botos Sándor Róbert sárközújlaki olvasónk azzal a panasszal kereste fel szerkesztőségünket, hogy lánya, a 19 éves Botos Erzsébet élet és halál között lebeg, a Szatmár Megyei Kórház nőgyógyászati osztályán pedig nem kap hathatós segítséget.

Erzsébetnél méhen kívüli terhességet állapított meg a csütörtökön Sárközújlakon szolgálatot teljesítő orvos, a lányt édesanyja alkalmival még aznap éjszaka beszállította az orvostól kapott beutalóval a kezében a Szatmár Megye Kórházba, ahol Botos Sándor szerint nem segítettek vérző és rettenetes fájdalmakat átélő lányán, így pénteken hazavitték. Állapota nem javult, így péntek este már mentő szállította vissza a kórházba, ahonnan szombaton a lány saját felelősségre elment. A férfi szerint lánya azért szökött ki a kórházból, mivel rendkívül rosszul bántak vele a nőgyógyászati osztályon, azt állította, hogy sem ételt, sem pedig megfelelő ellátást nem kapott, csak nyugtatókal tömték. Botos Sándor szerint minden bizonnyal azért, mert nem adott csúszópénzt.

Az érem másik oldala

Felvettük a kapcsolatot a Szatmár Megyei Kórház nőgyógyászati osztályával, ahol az ott szolgálatot teljesítő Dersidan doktornő elmondta, hogy valóban méhen kívüli terhesség gyanújával diagnosztizálták a 19 éves lányt, azonban tagadta, hogy bármilyen hiányt szenvedett volna a kórházban. Kérdésünkre válaszolva a doktornő elmondta: ha bebizonyosodik, hogy méhen kívüli terhesség esete áll fenn a lánynál, akkor tény, hogy valóban életveszélyben van megfelelő orvosi segítség nélkül. Hozzátette, hogy a lány saját felelősségére hagyta el a kórházat, így nem tisztük sem a hatóságok, sem a sárközi ügyeletes értesítése az életveszély tényéről. A lánya állapotáért aggódó apa lapunknak elmondta, hogy még a mai nap folyamán beszállítják a lányt az avasfelsőfalui kórházba, nem bíznak ugyanis a Szatmár Megyei Kórház nőgyógyászaiban. Elmondása szerint az ott dolgozó egyik orvos a család ismerőse, és reméli, hogy abban az intézményben így csúszópénz nélkül is megfelelően ellátják Erzsébetet.