Letartóztatások a RAR-nál

Nagyvárad- A Bihar Megyei Törvényszék 15 napos előzetes letartóztatásba helyezte M. D.-t, a Bihar Megyei Gépjárműnyilvántartó Hivatal (RAR) alkalmazottját, kenőpénz elfogadása miatt.

Ügyészségi források szerint ugyanezzel gyanúsítják C. P. P.-t, aki szabadlábon védekezhet. Az Országos Korrupcióellenes Hatóság (DNA) területi szolgálata által kiadott közlemény szerint azzal vádolják M. D.-t, hogy 2010-ben és 2011-ben a RAR ellenőrző funkcióval rendelkező alkalmazottjaként pénzt kért és kapott különböző személyektől azért, hogy a gépjárműveiket hamarabb regisztrálják, illetve mentesüljenek a környezetvédelmi illeték kifizetése alól. Idén január 20-án C. P. P. önfeljelentése nyomán tetten is érték M. D-t , amint 100 eurót fogadott el előbbitől ez ügyben. A váradi Fellebbviteli Bíróságon e héten fogják tárgyalni az ügyét.

Ugyanakkor szintén nyomozást indítottak C. P. P. ellen is, aki 30 napig nem hagyhatja el a várost. Sajtóhírek szerint mindkettőről azt feltételezik, hogy egy hálózatnak a tagjai, mely tavaly több mint ezer gépjárművet jegyeztetett be úgy, hogy 200-300 lej közötti összegeket fizetett mozgássérültek azért, hogy az ő nevükön, vagyis adómentesen regisztrálják ezeket a kocsikat.