Leszedték az állványokat

Leszedték az állványokat
Nagyvárad- Az önkormányzat közleményében arról tájékoztatott, hogy leszerelték a Kossuth utcai neológ zsinagógában azokat a belső állványokat- az oldalsóak még maradtak-, melyek a kupola festését segítették elő, ugyanis ezek a munkálatok befejeződtek.

Amúgy a restaurálás az ütemtervnek megfelelően halad: a javításokkal és állagmegőrzésekkel közel 97 százalékban, a külső építészeti munkálatokkal 80, a belső építészeti munkálatokkal 70, a szerelésekkel 90, a murális festmények felújításával pedig 50 százalékban végeztek. A renoválással az Abed Nego Com cég van megbízva.
A beruházást Nagyvárad önkormányzata valósítja meg partnerségben a Debreceni Zsidó Hitközséggel, a Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, amellyel párhuzamosan már renoválták a cívisvárosban levő, Kápolnási úti státuszkó zsinagógát is. A projekt teljes költségvetése 1.892.150 euró, amelyből 1.565.852 euró jut Váradnak. Ebből 1.190.016 euró az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, illetve az államháztartásból származó vissza nem térítendő támogatás, 375.835 euró pedig a helyi költségvetésből biztosított önrész. A restaurálás után az épület multifunkcionális teremként fog működni, kiállításokat, koncerteket, könyvbemutatókat lehet majd szervezni benne, melyeken vallási hovatartozásától függetlenül részt vehet bárki, illetve valószínűleg vonzó turisztikai célpont is lesz.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .